Wolfestival 2023

Schaapskudde Orvelte organiseert op zondag 2 juli 2023 voor het de 11e keer het Wolfestival op de Brink in Orvelte. Een 1-daags gratis festival waar ambachten in de vorm van demonstraties en mini-workshops, verkoop van wolproducten en muziek & theater centraal staan. De voorbereidingen zijn weer opgestart!

Activiteiten

Demonstratie schaapscheren

Traditie is om na de langste dag van het jaar de schapen te scheren. Ter ere van deze gebeurtenis is het schaapscheerdersfeest ontstaan, nu wolfestival genaamd. De herders scheren gedurende de dag een koppel schapen met scheermachine en met hand.

Demonstratie Schapendrijven

Met een klein koppel schapen laat de schaapherder in een half uur zien hoe hij te werk gaat met behulp van zijn werkhond(en). Er is gelegenheid om vragen te stellen. Aantal sessies: 4 tot 6.

Wolmarkt

De wolprijzen van heideschapen zijn de laatste jaren negatief. Particuliere afzet van wol in met name de creatieve sector is van groot belang en kan een belangrijke bron van inkomsten vormen. Een 30 tot 40 standhouders laten een breed scala aan wolproducten zien.

Mini-workshops wolvilten en wolspinnen

Doorlopende activiteit voor jong en oud op met wol te leren vilten en/of spinnen. Deelname is gratis en de gemaakte wolproducten mogen meegenomen worden.

Proeverij schapenvlees

Op het festival is een foodtruck-aanhanger en terras waar bezoekers de smaak van schapenvlees kunnen beleven. Het verhaal rondom de schapen, het terrein waar de schapen grazen en de zorg voor de schapen speelt een belangrijke rol.

Theater-/verhalenvoorstellingen

Er zijn afwisselend verschillende voorstellingen voor jong-en-oud met als thema ‘schaap’. Het programma volgt spoedig!

Muziekoptredens

Er zijn meerdere optredens van verschillende artiesten in onder andere podium ‘de hooikiep’. Muziekgenre: jazz, gipsy en folk. De line-up volgt spoedig!

Plattegrond