Evenementen

Elk jaar organiseert de schaapskudde meerdere evenementen. Op de eerste zondag van de maand juli is dat steevast het wolfestival. Dit jaar breiden we het festival uit naar ook zaterdagavond 6 juli en zondag 7 juli van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie volgt spoedig.

Lammetjesdag vierden we dit jaar op 16 juni van 11:00 tot 16:00 uur. Meer informatie vind je op de lammetjesdagpagina.

Terugblik ‘Lammetjesdag 2023’

maandag 29 mei 2023, Schapendrift 2 Orvelte (parkeren op P1 of P2)

Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei 2023 van 11-16 uur vieren wij onze nieuwgeboren lammetjes. Het evenement is naar deze dag verplaatst vanwege de slechte weersvoorspelling!

We vieren deze dag met beschuit-met-muisjes, pannenkoeken en frisdrankjes. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse mini-(wol)workshops. 

Lammetjesdag vindt dit jaar plaats op het plein van de schaapskooi. In de kooi en het weitje bij de kooi staan de moeders met hun lammetjes.

Het is helaas niet mogelijk de lammetjes te aaien, maar er valt genoeg te zien! 

Toegang gratis!

lammetjesdag

Terugblik ‘Wolfestival 2022’

zondag 3 juli 2022, Brink Orvelte (parkeren op P1 of P2)

De schaapskudde in Orvelte viert op zondag 3 juli 2022 het wolfestival op de Brink. 

Er zijn demonstraties schaapscheren en schapendrijven te zien en mini-workshops wolvilten en -spinnen te volgen. De markt met 40 kraampjes staat bol van de wol. 

Er is volop livemuziek van bluegrassband Them Dirty Dimes en het trio Anamesa speelt Balkanballads en swingende Italiaanse en Zuid-Amerikaanse tunes. 

Theater Pierewaai geeft de voorstelling ‘Jan Klaassen en het schaap’ en Scriptopendra leest voor uit het kinderboek ‘Lex, de schaapherder’. 

Én The Alchemical Kitchen verzorgt een proeverij. 

Gratis toegang!

Terugblik ‘Lammetjesdag op moederdag 2022’

zondag 8 mei 2022, Schapendrift 2 Orvelte (parkeren op P1 of P2)

Lammetjesdag vindt dit jaar plaats op 8 mei 2022 van 11:00 tot 16:00 uur op het plein van de schaapskooi. In de kooi en het weitje bij de kooi staan de moeders met hun lammetjes. Deze moederdag staat in het teken van uiteraard moeders en ooien en hun kinderen en lammetjes. We vieren deze dag met beschuit-met-muisjes, pannenkoeken en frisdrankjes. Kinderen kunnen deelnemen aan diverse mini-(wol)workshops.

Het is helaas niet mogelijk de lammetjes te aaien. Moeder en lam hebben nog steeds hun rust nodig.

Toegang is gratis!

Wilt u meer weten over de schaapskudde in Orvelte volg ons op facebook of instagram!