Herder en vrijwilligers

Op dit moment zoeken we contact met hulpherders, vrijwilligers en stagiaires die in en rond de kooien de handen uit de mouwen willen steken. De kooien zijn gebaseerd op een traditionele inrichting hetgeen betekent dat het tamelijk intensief werken is bij de verzorging van de dieren. Mocht je eens kennis willen maken met de kudde, neem dan contact op via de site.

Neils Tiktak, de schaapherder van onze kudde in Orvelte.

“Ik vind het een prachtige kans om in Orvelte aan het werk te gaan en verheug me op het (samen-)werken met de kudde en de vrijwilligers.”

Dat was de eerste reactie Van Neils Tiktak (40) toen we hem meedeelden dat hij unaniem was gekozen als nieuwe herder voor onze kudde. Op de vacature waren 25 reacties gekomen. We zochten niet alleen een herder die ervaring heeft met het scheperen van een kudde, maar ook een man of vrouw die kennis heeft van natuurbeheer, de kudde goed kan presenteren, gevoel heeft voor het omgaan met publiek enz. Neils studeerde bos- en natuurbeheer en industriële vormgeving, maar wilde niet in een “binnenfunctie” aan het werk. Hij volgde zijn hart en koos voor een buitenbaan als schaapherder. We zijn als stichting erg blij met de komst van Neils en wensen hem veel succes en vooral heel veel plezier bij het werk met de kudde en vrijwilligers.

Speelduur 4 minuten

Stichting Schaapskudde Westerbork is een Erkend leerbedrijf. Het beeldmerk verwijst naar de stagemarkt en naar de beschikbare stageplekken van de schaapskooi. 

Je kunt hier reageren